Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Гювечета

 

Гювече с колбас -1 вид
Продукти за 4 гювечета: 300 г кренвирши, 150 г пушено сирене, 2 домата, 4 печени пиперки, 1/2 пакетче краве масло, 4 яйца, черен пипер, червен пипер.
Приготвяне: кренвиршите се нарязват на колелца в отделен съд. Прибавя се нарязаното на кубчета пушено сирене и се разбърква добре. Всяко гювече се намазва с масло и на дъното се поставя по една пиперка. Върху нея се разпределя сместа и се поставят нарязаните на филийки домати така, че да я покрият плътно. Поръсва се с черен пипер и се пече в умерена фурна. След като се запекат, в гювечетата се счупва по едно яйце (на "око") и се поръсва с червен пипер. Допича се в зависимост от желаната твърдост на яйцето.

 

Гювече с колбас - II вид
Продукти за 4 гювечета: 250 г наденица, 200 г сирене, 4 яйца, 2 супени лъжици кисело мляко, 4 домата, 1/2 пакетче краве масло (маргарин), кашкавал, листа от целина.
Приготвяне: наденицата се нарязва на кубчета. На едро ренде се настъргват сиренето и доматите. Яйцата се разбиват и се прибавят към сместа, като се разбърква добре. Гювечетата се на мазват с маслото и сместа се разпределя равномерно. Запичат се във фурна. След като
се опекат, поръсват се с настърган кашкавал и ситно нарязана целина. По желание във всяко повече може да се постави люта чушка.

 

Гювече с колбас - III вид
Продукти за 4 гювечета: 200 г наденица, 100 г салам, 100 г кашкавал, 100 г сирене (извара), 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 домат или кетчуп, 4 яйца,
1/2 пакетче краве масло (маргарин), червен пипер.

Приготвяне: наденицата и саламът се нарязват на кубчета, сиренето и кашкавалът се настъргват на едро ренде и всичко се разбърква. На дъното на всяко гювече, намазано предварително с масло, се слагат колелца нарязан лук и чесън. След това се изсипва приготвената смес и отгоре отново се подреждат лук, чесън и колелца домати (може и малко кетчуп). Запичат се леко на фурна, върху всяко гювече се счупва по едно яйце (на "око") и се допичат. При сервиране се поръсва с червен пипер.






Гювече по Унгарски
Продукти за 4 гювечета: 200 г сирене, 200 г шунка (телешки или хамбургски салам), 200 г кашкавал, 80 г краве масло, 2 яйца, 4 лъжици ситно нарязан лук, 4 люти чушки, червен пипер.
Приготвяне: на дъното на леко намаслените гювечета се разпределя лукът, върху него резените сирене, отгоре по едно цяло парче шунка (салам), покрива се с настъргания кашкавал и отгоре се разпределя маслото. Поръсва се с червен пипер, атетрани се забожда по една люта чушка и се запичат 15-20 мин. Преди окончателното изваждане от фурната се заливат с малко вода и яйце и се допичат.

 

Гювече с кайма -1 вид
Продукти за 4 гювечета: 400 г кайма, 200 г сирене, 1 голяма глава лук, 4 яйца, 1/2 пакетче краве масло (маргарин), 1 супена лъжица кисело мляко, магданоз.
Приготвяне: омесват се каймата, млякото, настърганото сирене и нарязаният на ситно лук и сместа се разпределя в предварително намазаните с масло гювечета. В средата се оформя вдлъбнатина. Запича се леко на фурна, счупва се във вдлъбнатината по едно яйце и се допича. Преди сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

 

Гювече с кайма - II вид
Продукти за 4 гювечета: 400 г кайма, 4 глави лук, 4 печени пиперки, 4 яйца, 4 големи домата, 1/2 пакетче, краве масло (маргарин), черен пипер, червен пипер, сол.
Приготвяне: лукът се обелва, измива се и се нарязва на ситно. Задушава се в тиган с половината масло и с малко вода. Сваля се от огъня и се омесва с каймата и ситно нарязаните домати. Добавят се подправките. Във всяко гювече на дъното се поставя по 1 печена пиперка и отгоре се разпределя равномерно сместа. Оформя се като гнездо и се запича
в средно силна фурна. След като се запекат, счупва се по 1 яйце и се допича. При сервиране се поръсват с червен пипер.


 

 


 
 

Най-новите рецепти

 
 

Млечен кебап по касапски
Продукти: 1 кг агнешки дреболии (момици, ядки, бъбречета) и месо, 200 г зелен лук, 50 г люти чушки, 100 г краве масло, 5 г червен пипер, шипка смлян черен пипер, 25 г джоджен, 25 г калофер, 150 мл прясно мляко, 3 яйца, 25 мл лимонов сок, 50 мл бяло вино, 50 г домати, 15 г сол.
Приготвяне: дреболиите и месото се нарязват на кубчета и се слагат в пръстено гърне. Прибавят се нарязаните лук, люти чушки, маслото, червеният и черният пипер, джодженът и калоферът. Посолява се и се наливат лимоновият сок, бялото вино и малко вода. Захлупеното гърне се поставя във фурна и ястието се задушава до омекване на месото и дреболиите. Кебапът се залива с разбитите яйца и прясното мляко и леко се запича.

 

Коледна капама "Мира"
Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 700 г свински пържоли, 500 г кайма (смес от свинско и телешко месо), 1 чаша ориз, 2 глави лук, 200 г пушено сирене, 200 г пресни гъби печурки, 300 г пушена наденица, 1 кисела зелка (около 1 1/2 кг), 1 супена лъжица червен пипер, 1 чаена лъжичка смлянчерен пипер, 10 - 15 зърна бахар, дафинов лист, босилек, олио, сол.
Приготвяне: голямо керамично гърне се натопява в студена вода за 20 -30 мин. Нарязаният на ситно лук се запържва леко в сгорещена мазнина. След това се прибавя каймата, подправена с черен пипер, червен пипер и босилек, и се запържва леко. Към каймата се добавя измитият и почистен ориз. Сместа се разбърква добре, посолява се съвсем леко (ако не е солена) и с нея се завиват сарми в зелеви листа. Пилето се измива добре отвън и отвътре и се нарязва на парчета. Свинските пържоли се начукват с дървено чукче и се поръсват леко с черен пипер. На дъното на подготвеното гърне се слагат 2-3 зелеви листа. След това продуктите се
нареждат на пластове последователно в следния ред: ред сарми - ред свински пържоли, които се поръсват с черен пипер, бахар, дафинов лист, босилек, малко сол; отново ред сарми - нарязаното на парчета пиле, поръсено с черен пипер, бахар, дафинов лист, босилек, сол; ред сарми - пушена наденица, нарязана на парчета; ред свински пържоли, поръсени с черен пипер, зърна бахар, дафинов лист; ред гъби, почистени и нарязани на филийки; ред сарми - последен пласт, покрит с резенчета пушено сирене. В гърнето се наливат 300 - 400 мл вода и 1 1/2 кафеени чашки олио. Захлупва се. Капакът се замазва с тесто. Гърнето се поставя в студена фурна, която се загрява постепенно до 180° С. Пече се 7 часа.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама