Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти с пилешко месо

 

Пиле със зеленчуци

Продукти: 1 пиле, 1 глава лук, 3 с.л. масло, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сладък червен пипер, 3-4 с.л. заквасена сметана, 3-4 чушки, 2 домата, 1/2 кг. картофи, 1/2 връзка магданоз.

Приготвяне: Пилето се почиства и се нарязва на порции. Запържва се в мазнината до златисто. След това се запържват нарязаният лук и нарязаните на дребно почистени чушки. Всичко се поръсва с червения пипер и сол на вкус.Сипва се малко топла вода и месото се оставя похлупено, докато стане почти готово, като се бърка от време на време и се долива топла вода, за да не загори. Добавят се нарязаните обелени картофи, а след 10 мин. и нарязаните домати. Долива се топла вода и гозбата се оставя да ври до готовност. Сметаната се разрежда с малко от отделения сос и се прибавя към ястието. Накрая то се поръсва със скълцан магданоз.



Пълнено пиле с пушено сирене и спанак

Продукти: 1 пиле, 100гр. пушено сирене, 300гр. спанак (може и от буркан), 1 чаена чаша ориз, 1/2 пакетче масло, 1 кафейна чашка бяло вино, 2 яйца, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, сол, майоран, чубрица и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Режем спанака на дребно и го попарваме в малко топла подсолена вода (ако е от буркан, го готвим направо). Добавяме почти сварения ориз, накълцания лук и сварените яйца, 1 с.л. масло и подправки на вкус. С тази смес пълним пилето. След това го зашиваме и поставяме в тавичка с масло. Отгорего натриваме с масло, чубрица и майоран. Печем в умерена фурна. Когато е готово, го обръщаме. Заливаме със соса от печенето, който смесваме с виното. Ръсим пилето със скълцан магданоз и го допичаме още малко.



Шпиковани пилешки гърди в пикантен сос
Един килограм бяло месо от пилешки гърди се шпикова с ивици от 150гр. пушени гърди. Наръсва се със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус и се оставя на хладно за 2 часа. След това се изпържва в смес от олио и масло, изважда се и се поставя в чист съд. В мазнината, която е останала от пърженето, при непрекъснато бъркане се слагат 2 супени лъжици брашно, 2-3 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и 2 и 1/2 чаени чаши пилешки бульон. След като сосът кипне, се връща месото. Ястието се оставя да къкри на слаб огън 10 минути. Сервира се в порционни чинии, поръсено с настърган кашкавал.



Пудинг с пиле

Продукти: 1 пиле (около 1 кг.), 1 ч.ч. ориз, 1/2 пакетче масло, 2 яйца, сол, кимион и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Пилето се вари в подсолена вода до готовност. След това се изважда, а 3 чаени чаши бульон се прецежда и оставя на огъня. След като отново кипне, в него се пуска почистеният и измит ориз. Вари се до омекването му. В същото време пилето се обезкостява и накълцва на ситно, после месото се пасира. Разбива се с малко больон, за да се получи еднородна гъста кашичка. Към нея се прибавят свареният ориз, мазнината и разбитите жълтъци. Сместа се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг и с внимателно бъркане се размесват с пудинговата смес. Ястието се пече на фурна в намаслена тавичка. Поднася се горещо.

 






 

Пиле в гювечета
Продукти за 1 гювече: 1/2 чаша варен ориз, 1/2 чаша варено пилешко месо, 1 яйце, 2 супени лъжици кисело мляко, 2 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица олио, 1 главичка лук, 1 морков, сол, черен пипер.
Приготвяне: пилето се сварява в подсолена вода с лука и моркова. Изважда се, бульонът се прецежда и в него се сварява оризът (за 1 чаена чаша суров ориз са необходими 2 1/2 чаени чаши бульон). Месото се отделя от костите, нарязва се на парченца и се разбърква със сварения ориз. Сместа се разпределя в гювечетата, наръсва се с олиото и черен пипер и гювечетата се пекат отхлупени около 15 мин. След това се заливат с разбитите яйца и мляко и се допичат още 5 мин.

 

Задушено пиле
Продукти: 1 пиле, 1 глава настърган лук, 3,4 скилидки чесън, сок от един лимон, половин килограм картофи,
2 чаени лъжички кардамон, черен пипер на зърна, кориандър, половин чаена чаша зехтин, половин чаена чаша вода.

Приготвяне: пилето се разделя на порции, картофите се нарязват на парчета (ако са пресни - цели дребни). Всичко се задушава едновременно в тенджера под налягане около 35-45 минути.

 

Пиле по сирийски

Продукти: 1 пиле, 1 чаша бяло вино, черен пипер, бахар, 1 кисело мляко, масло.
Приготвяне: Пилето се разделя на порции. Нарежда се в йенски съд. Добавят се млякото, виното и подправките. Пече се 40 мин. на умерена фурна (200 гр.). Гарнира се с пържени картофи или задушени зеленчуци.

 


 

 
 

Най-новите рецепти

 

Панирано пиле с кашкавал
Продукти: 750 г бяло пилешко месо, 150 г кашкавал, 50 г брашно, 50 г галета, 5 яйца, 3 с.л. соев сос, сока от 1 лимон, черен пипер,ситно нарязан магданоз и пресен босилек, сол на вкус.
Приготвяне: Месото се нарязва на дълги ивици. Смесва се соевия сос, сока от лимона, черен пипер, магданоза и босилека и нарязаното месо. Маринова се за около 20 мин. Месото се отцежда и подсушава. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се смесва с разбитите яйца. Месото се посолява, овалва се в брашно, след това в яйчената смес и накрая в галетата. Панираното месо се притиска с длани така, че да придобие по-продълговата форма. Отново се панира в яйчената смес и се изпържва в сгорещеното олио. 

 

Кюфтета от пилешко месо с кашкавал
Продукти: 750 г обезкостено пилешко месо(или готова пилешка кайма), 1 глава лук, ситно нарязана, 100 г настърган кашкавал, 1 филия бял хляб, 1 яйце и 1 белтък, 3 с.л ситно нарязани магданоз, босилек, мащерка и риган, сол, 2 скилидки чесън ситно нарязани, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Пилешкото месо се смила на машинка. Смесват се месото, лукът, кашкавала, хляба, зелените подправки, яйцата, 1 с.л. олио, сол и черен пипер на вкус. Всичко се измесва добре и се оставя да престои около 2 часа. От сместа се оформят кюфтета, които се пържат в сгорещеното олио. Сервира се със салата от пресни зеленчуци. 

 

Пилешко филе с пъпеш
Продукти: 500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета; 300 г пъпеш, нарязан на кубчета; 2 глави лук, нарязани на кръгчета, 2 пиперки, изчистени от семената и нарязани на ситно; 4 скилидки чесън, ситно нарязани; 4 листа босилек; 20 г соев сос, 50 г доматено пюре, 100 г сухо бяло вино, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Нарязаното пилешко филе се запържва с лука чесъна и чушките. залива се със виното и се задушава, докато омекнат зеленчуците. След това се добавя пъпешът, доматеното пюре и соевия сос. Подправя се със черен пипер и босилек. Задушава се 3-4 минути.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама