Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти за кремсупи

 

Кремсупа от зеленчуци

Продукти: около 500 г различни зеленчуци, 1 чаша прясно мляко, 1/2 пакетче краве масло, 4 лъжици препечено брашно, магданоз, трохи от сух бял хляб, сол.

Приготвяне: Сложете зеленчуците във вряща подсолена вода. Варете 15-20 мин в тенджерата под налягане. Сварените зеленчуци пасирайте с миксера. Разтопете половината масло, прибавете брашното и рзредете с млякото и зеленчуковото пюре. Сложете супата на огъня да ври 2-3 мин, прибавете ситно нарязания магданоз. Изпържете трохите в останалото масло. Поднесете ги със супата.

 

Кремсупа от брюкселско зеле

Продукти: 500 г брюкселско зеле, 3 лъжици разтопено краве масло, 3 лъжици препечено брашно, 2 жълтъка, 5-6 лъжици сметана, черен пипер, лимонов сок, сол на вкус, 1/2 л бульон.

Сварете зелето в 1 чаша подсолена вода. Отделете половината, а останалото направете на пюре с миксера. Запържете леко брашното в маслото. Пробавете бульона, водата, в която е варено зелето, и пюрето. Сложете на огъня да ври 5 мин. Прибавете целите зелчици. Застройте с жълтъците, сметаната и лимонов сок. Подправете с черен пипер.

 

Кремсупа от риба

Продукти: 300 г филе от бяла риба, 2 глави лук, 3-4 моркова, 1 корен пащърнак, 1 чаша бяло вино, 2-3 скилидки чесън, мащерка, тарос или черен пипер, лимон, сол.

В 1/2 л кипяща подсолена вода сложете виното, изчистените и обелени моркови и пащърнак, нарязани на едро, чесъна и настъргания лук. Когато морковите са почти сварени, прибавете рибата, нарязана на едро (почистена от кожата). След 15 мин дръпнете от огъня, смачкайте с вилица морковите, пащърнака и рибата и върнете в бульона. Поръсете супата с мащерка и поднесете с лимон.

 






 

Кремсупа от праз и картофи

Продукти: 5-6 картофа, 2 стръка праз, 1 лъжица вегета или супа на прах (пилешка или телешка), 5-6 лъжици сметана, 2 жълтъка, сол.

Обелените картофи нарежете на едро и сложете да се варят. Към полусварените картофи прибавете едро нарязания праз. Като омекнат напълно, разбийте с миксера да се получи гладко пюре (около 5 чаши). Прибавете вегетата и варете още 5 мин. Застройте супата с вълтъците и сметаната. Поднесете я с препечени кубчета хляб.

 

Кремсупа от кромид лук

Продукти: 5-6 глави лук, 2-3 лъжици разтопено краве масло, по 1 чаша вода и прясно мляко, 1 лъжица препечено брашно, парче кашкавал, листа от целина, черен пипер, сол.

Задушете в маслото и малко вода лука, нарязан на едро. Като омекне, залейте с водата, посолете и варете 20 мин на тих огън. Разбийте с миксер. Прибавете млякото, а като заври - брашното, размито в малко хладка вода. Варете още 10 мин. Поднесете с настъргаан кашкавал, ситно нарязани листа от целина и черен пипер.

 

Кремсупа от колраби

Продукти: 3-4 лъжички колраби, кости от телешко месо, 1 лъжица разтопено краве масло, 1 лъжица брашно, 1 жълтък, 2-3 лъжици сметана, магданоз, сол.

Обелените главички колраби сварете заедно с костите в 11/2 л вода. Разбъркайте брашното в маслото на огъня, прибавете пасираните с вилица колраби и залейте с прецедения бульон. Варете още десетина минути. Застройте супата със жълтъка и сметаната и я подправете със ситно нарязан магданоз. Поднесете с изпържени в масло хлебни кубчета.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Супа - пюре от картофи

Продукти: 500 г картофи, 1 глава кромид лук, 1/4 главичка целина, 1 морков, 50 г краве масло, 6 чаени чаши вода, сол и черен пипер на вкус.

Лукът, морковът, целината и картофите, обелени и нарязани на ситно, се сваряват в малко количество подсолена вода, след което се разбиват с миксер или се претриват през гевгир. Полученото пюре се залива с останалото количество вряща вода, посолява се и се кипва. Приготвената супа се отстранява от огъня, подправя се с маслото и черен пипер на вкус и се поднася с царевични пръчки или хлебни кубчета, изпържени или запечени с масло във фурна.

 

Пасирана доматена супа

Продукти: 500 г домати, 1/4 глава целина, 1 морков, 1 глава лук, 5 скилидки чесън, 50 г краве масло, 1 кафена чашка ситно натрошено фиде, 5 чаени чаши вода, 1/4 връзка магданоз и сол на вкус.

Целината, морковът и лукът се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават до омекване в малко вода, след което се заливат с останалото количество вряща вода и се варят заедно с доматите и чесъна. Пасират се през гевгир и се оставят отново да заврят. Прибавя се фидето (или оризът). Супата се посолява и се вари още 10-15 минути, отстранява се от огъня и се подправя с маслото и дребно нарязания магданоз.

 

Кремсупа от домати

Продукти: 700 г домати, 50 г краве масло, 1 главичка кромид лук, 1 морков, 1/4 главичка целина, 2 супени лъжици брашно, 3 чаени чаши вода, 2 чаени чаши прясно мляко, 1 чаена лъжичка захар, 3 филийки от бял хляб, 25 г кашкавал, сол на вкус.

Почистените, измити и дребно нарязани лук, морков и целина се задушават до омекване в 1/3 от маслото и 1 супена лъжица вода. Заливат се с горещата вода и след завирането им се посоляват. Прибавят се дребно нарязаните домати и се варят около 10 минути, след което всичко се претрива през цедка. Брашното се запържва до светлозлатисто оцветяване във втората 1/3 от маслото и се разрежда с прясното мляко. Получава се бешамелов сос, който се прибавя към пасираните домати и ароматични зеленчуци. Супата се подправя със захарта и ако е гъста, може да се разреди с допълнително количество гореща вода, бульон или прясно мляко, след което се кипва и се отстранява от огъня. Поднася се с крутончета от нарязания на филийки хляб, намазани с останалата 1/3 от маслото, поръсени с настъргания кашкавал и леко запечени във фурна.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама