Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти за палачинки

 

Бърза палачинка

Продукти: 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 6 лъжици пресято брашно, 1/3 пакетче краве масло, 4 лъжици сладко от вишни.

Разбийте яйцата, брашното и малко от млякото да се получи гладка каша, прибавете останалото мляко. Сгорещете маслото в тавичка (тефлонова), изсипете сместа и изпечете в гореща фурна. Разрежете палачинката на четири. Във всяко парче сложете по една лъжица сладко и завийте на руло.

 

Солени палачинки

Продукти: 2 чаши кисело мляко "Младост" (айран), 4 яйца, 14 лъжици пресято брашно, 1/4 лъжичка сода бикарбонат, около 100 г краве сирене, краве масло, конфитюр по желание.

Разбъркайте яйцата и брашното на гладка каша, прибавете млякото, содата и настърганото сирене. В намазан с масло тефлонов тиган изпържете 8 палачинки. Поднесете ги, намазани с конфитюр и прегънати на четири.

Класически палачинки

Продукти: 250 гр брашно (аз лично от известно време насам ползвам само брашно с набухвател), 1/2 л прясно мляко, 4 яйца, голяма щипка сол, 1 с.л. пудра захар, 1 ванилия със захар (аз ползвам на д-р Йоткер), 20 гр краве масло (разтопено).

Приготвяне:Сипваме брашното в дълбока купа, добавяме яйцата и млякото и започваме да разбиваме с миксера първо на по-ниска степен, като постепенно увеличаваме, до получаването на гладка смес. Прибавяме олиото, маслото, солта, пудрата захар и ванилията и продължаваме да бъркаме. Похлупваме сместа и я оставяме да престои на стайна температура за половин час. За пълнеж може да използвате ягодово сладко или мармалад, течен шоколад и мед.

 






 

Полски палачинки

Сложете в дълбок съд 2 1/2 чаши брашно, 6 разбити яйца, малко сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Накрая прибавете 1 1/2 чаша сметана. Бъркайте сместа, докато стане на тесто. Сипвайте от тестото в тиган, намазан с масло, и поръсете отгоре малко стафиди. Изпържете палачинките и от двете страни. Навийте ги на рула и ги поръсете с пудра захар.

 

Голямя палачинка

Продукти: 1/2 л прясно мляко, 4 яйца, 7 лъжици брашно, 2 праха ванилия, 60 г краве масло, 100 г сладко от вишни.

Маслото се разтопява в тавата. Разбиват се яйцата, прибавят се млякото, брашното и ванилията. Всичко се разбърква и се изсипва в тавата. Пече се в умерена фурна. Като се извади от фурната, се намазва със сладко от вишни и се навива на руло.

 

Палачинки с конфитюр

Продукти: 4 яйца, 200 мл прясно мляко, 400 мл вода, щипка сол, 1 чаена лъжичка захар, брашно (рядка смес), 250 г конфитюр.

Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се млякото, водата, солта, захарта и брашното. Разбърква се много добре до получаването на гладка смес. В тиган, намазан с масло се изсипва по 1 супена лъжица от сместа, като се разстила по цялото дъно на тигана. Като се изпържи от двете страни, намазва се с конфитюр и се навива на руло. Отгоре се ръси с пудра захар.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Палачинки

Продукти: 250 мл прясно мляко, 250 мл газирана вода, 4 яйца, шипка сол, щипка захар, 200-250 г брашно.

Разбиват се яйцата. Прибавят се млякото, водата, солта, захарта и брашното. Всичко се разбърква добре. С помощта на лъжица се изсипват в тиган, който е намазан с мазнина, и се пържат от двете страни. Палачинките се пълнят със сладко и се навиват на руло. Отгоре се поръсват с пудра захар. Може да се пълнят и с настъргано сирене.

 

Палачинки с шато

Продукти: за палачинките - 3 яйца, 1/2 л прясно мляко, 200 г пресято брашно, щипка сол, 1 лъжичка олио, масло за пържене; за плънката - 1 кафена чаша пудра захар, 2 кафени чаши смелени орехи; за шатото - 3 жълтъка, 1 кафена чашка захар, 1 кафена чашка бяло вино.

Забъркайте палачинково тесто от изброените продукти. Оставете да почива 30 мин. Изпържете тънки палачинки в намазан с масло тиган (тефлонов). Смесете захарта и орехите и поръсете палачинките. Завийте ги на рула и ги подредете в чиния. Разбийте на пяна жълтъците със захарта. Варете на водна баня. Прибавете загрятото вино. Варете още малко, като бъркате непрекъснато с тел. Залейте палачинките. Поднесете ги топли.

 

Портокалови палачинки

Продукти: 3 яйца, 3 кафени чашки пресято брашно, 3 кафени чашки швепс ("Златен портокал" или "Мандарина"), масло, мед.

Към разбитите на пяна яйца прибавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес, ако е необходимо, прибавете малко швепс. Разредете с останалия швепс. Изпържете палачинките в добре загрят тиган, намазан с масло. Поднесете ги с мед.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама