Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Гювечета

 

Кебап в гювечета
Продукти за 4 гювечета: 750 г нетлъсто свинско месо, 1 морков, 3 големи глави лук, 3/4 опаковка майонеза, 2 супени лъжици доматено пюре, 1/2 чаша трохи от хляб, сол, черен пипер.
Приготвяне: лукът и морковът се нарязват на колелца и се разпределят в гювечетата, намазани с олио. Месото се нарязва на парченца, посолява се леко, поръсва се с черен пипер и се разпределя върху лука в гювечетата. Доматеното пюре се разбива с майонезата и се разпределя върху месото. Пече се в сгорещена фурна около 35 мин. Поръсва се с хлебните трохи и се допича още 5 мин. Сервира се със салата или с пюре от картофи.

 

Гювечета с кайма
Продукти за 4 гювечета: 500 г кайма (смес от свинско и телешко месо), 2 яйца, 1/2 филия сух бял хляб, 1 малка глава лук, 1 супена лъжица кисело мляко, 2 домата, по 1/2 зелена и червена пиперка, 1 морков, 1/4 пакетче масло, парче кашкавал за поръсване (или 4 яйца), 1 връзка магданоз, черен и червен пипер, 4 яйца (по желание), сол.
Приготвяне: смесват се каймата, яйцата, натопеният и изстискай хляб, ситно нарязаният лук, киселото мляко, морковът, нарязан на малки кубчета, ситно нарязаният магданоз, сол, червен и черен пипер. На дъното на гювечетата се слага по бучка масло и се разпределя каймата. Покрива се с тънки резени домати и Се пече във фурна. Преди да се сервират, гювечетата се посипват с настърган кашкавал (или се счупва внимателно по 1 яйце) и се допичат.

 

Гювече с парченца месо и лук
Продукти за 4 гювечета: 400 г свинско месо от бут, 2 големи глави лук, 1/2 пакетче краве масло (маргарин), вино, черен пипер, сол, чубрица, копър, целина.
Приготвяне: парчето месо се накисва за около 3 часа в червено вино. След това се нарязва на хапки, прибавят се нарязаният лук, сол и подправките. Гювечетата се намазват с маслото и сместа се разпределя поравно. Пече се в умерена фурна (около 180°С). При сервиране се поръсва обилно със ситно нарязан копър и целина.

 

Гювече с месо и картофи -1 вид
Продукти за 4 гювечета: 300 г свинско месо, 4 средно големи картофа, 1 голям домат, 1 зелена пиперка, 1 стрък праз или 1 глава лук, черен пипер, чубрица, сол
Приготвяне: месото се нарязва на хапки в отделен съд. Обелват се картофите и се нарязват на кубчета. Празът и пиперката се нарязват на колелца, а доматите са настъргват на едро ренде. Добавят се черен пипер и сол. Сместа се омесва добре и се разпределя в намазаните с масло гювечета. Сипва се във всяко гювече по една кафеена чашка вода. Запича са във фурна и при сервиране се поръсва с чубрица.






Гювече с месо и картофи - II вид
Продукти за 4 гювечета: 800 г крехко свинско месо, 125 г краве масло, 8 супени лъжици ситно нарязан лук, 4 (или 8) пиперки, 4люти чушки, 2-4 картофа, 4 домата, 4 яйца, 1 супена лъжица олио, магданоз, черен пипер, червен пипер, сол.
Приготвяне: месото се нарязва на парченца като за кебап, посолява се, поръсва се с червен пипер и се намаслява с намазани с олио ръце. Във всяко гювече се поставя по парче от разделеното на 4 части масло и по 2 лъжици лук, по 1 (или 2) почистени и нарязани пиперки, по 1 люта чушка и се разпределят нарязаните на кръгчета картофи. Отгоре са подрежда месото и се покрива с резенчета домати. Пече се в умерена фурна. Малко преди месото да е готово, всяко гювече се залива с по 1 яйце -и се допича. Преди сервиране се поръсва с черен пипер.

 

Гювече с месо и сметана
Продукти за 4 гювечета: 500 г месо, 1/2 кофичка сметана, 200 г пушено сирене, 1/2 връзка копър, черен пипер, сол.
Приготвяне: месото се нарязва на дребни хапки. Размесва се със сметаната и нарязаното на кубчета пушено сирене. Прибавят се подправките и сместа се разпределя в гювечетата. Пече се в умерена фурна. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязания копър.

 

Гювече с месо
Продукти за 4 гювечета: 800 а крехко свинско месо, 125 г краве масло, 50 г кашкавал, 8 неголеми глави лук, 4 пиперки, 4 яйца, 8 чаени лъжички горчица,
1/2 чаена лъжичка кимион, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: месото се нарязва на парченца като за кебап, поръсва се със сол, черен пипер, ситно нарязания лук и магданоз. Прибавят се ситно нарязаните пиперки, горчицата, счуканият кимион и всичко се разбърква много добре. Сместа се оставя на хладно 5-6 часа, след което се разпределя с маслото в гювечетата. Поставят се капачетата или се
покрива с алуминиево фолио и се запичат. Преди да се извади ястието от фурната, всяко гювече се залива с по 1 разбито яйце и се поръсва с настъргания кашкавал и с червен пипер. Допича се окончателно.


 

 


 
 

Най-новите рецепти

 

Капама по бански
Продукти: 1 кг свинско месо, 1 кг телешко месо, 1 кг пиле, 1 кг кървавица, 2 кг кисело зеле, 250 г ориз, 1 чаша олио, 1 супена лъжица червен пипер, 1 чаена лъжичка черен пипер, 1/2 чаена лъжичка кимион, 1/4 чаена лъжичка семена от копър, 1 чаена чаша бяло вино, сол.
Приготвяне: месото се нарязва на парчета, а зелето на ситно. Оризът се задушава в мазнината и се разбърква с червения пипер. Подправките се счукват. В голямо гърне от глина се поставя пласт от зелето, дебел 2-3 см. Върху него се нарежда свинското месо, покрива се със зеле и се поръсва с част от подправките и ориза. Нарежда се телешкото месо, покрива се със зеле и се поръсва с част от подправките и ориза. Слагат се пилето, напълнено със смес от зеле, ориз, подправки, и останалите продукти, докато се напълни гърнето. След това капакът се замазва с тесто и ястието се пече в умерена фурна 3 часа.

 

Шопски кебап
Продукти: 1 кг телешко или говеждо месо, 100 г краве масло, 250 г домати или 25 г доматено пюре, 75 г люти чушки,150 г лук, 250 г кисело мляко, 3 яйца, 1/2 връзкамагданоз, 25 г калофер, 15 г брашно, 5 г червен пипер, щипка черен пипер, 1 супена лъжица оцет, 15 г сол.
Приготвяне: месото се почиства от лойта, нарязва се на много дребно и част от него се слага на дъното на пръстено гърне. Върху него се нарязват червените домати на кръгчета, после останалото месо, нарязаният на дребно лук, прибавят се солта, червеният и черният пипер, маслото и останалите домати, лютите чушки и калоферът. Всичко се разбърква и се залива с малко вода. Гърнето се захлупва и кебапът се задушава около 3 часа на слаб огън. Прибавя се смес от разбитите яйца и млякото, в която е поставено и брашното. Разрежда се с малко вода и с оцета и отново се вари около 10 мин. Нарязаният на дребно магданоз се прибавя накрая.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 


Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама