Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти с пилешко месо

 

Задушено пиле с гъби
Продукти: пиле 1.200- 1.500 кг. ; 1 кг. гъби- нарязани на лентички; 2 моркова нарязани на колелца; 4 скилидки чесън; 1 ч.л. розмарин; 1 дафинов лист; 1 чаша червено вино; 6 с.л. олио,брашно за паниране.
Приготвяне: Пилето се нарязва на порционни парчета- може да са 4, а може и 8. Посоляват се, овалват в брашно и запържват в олио до златист цвят. Изваждат се и отцеждат. В същата мазнина, на силен огън се пържат морковите, и цели скилидки чесън. Прибавят се гъбите. Разбъркват се и се налива виното, чаша топла вода и подправките. Посолява се и се връщат порциите пиле. Тенджерата се захлупва и ястието се задушава на тих огън 30 мин. Сервира се с гарнитура от задушен ориз. 

 

Пиле Ескабече
Продукти: 1 пиле, корени за супа, за соса: 2 моркова, 2 стръка целина, глава лук, чаша олио, чаша винен оцет, чаша бульон, 2бр. дафинов лист, зърна черен пипер, ч.л. захар, ч.л сол;
Приготвяне:
Пилето се сварява заедно с ароматни корени за супа, в подсолена вода. Изважда се и след като изстине се почиства от кожата и костите. Мeсото се нарязва на дребни парчета или се накъсва. В олиото се запържват заедно лукът, нарязан на шайби, морковите, нарязани на тънки ивички и целината за 3 минути. Заливат се с оцета и прецедения бульон от пилето. Прибавят се и подправките. Вари се 15 мин.В горешия сос се поставя пилешкото месо и се оставя да изстине напълно. Това е великолепна рецепта за лятото. Освежаваща и ненатоварваща организма. Така приготвено ястие може да се съхранява до 2 седмици. Този сос е подходящ и за печено пиле.

 

Пилешки късчета
Продукти: 500гр. пилешки филе; 100гр. уиски; 4 чушки; 3 моркова; 3 стръка зелен лук; 1 краставица; яйце; буркан китайски( екзотични ) гъби; соев сос; 10 с.л. фъстъчено олио.
Приготвяне: Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В УОК ( дълбок тиган ) се сипват 3 с.л. олио и на силен огън се пържи месото за 3-4 мин. Изважда се, в тигана се добавят още 2 с.л. олио и в него за 3 мин. се пържат нарязани на ивички чушки. По същия начин се пържат и морковите нарязани на лентички, след тях идва ред на краставицата, накрая се запържват и гъбите за минута. Всичко се подрежда в чиния. Отделно, от яйцето се прави омлет и изпържва.Той се нарязва на ивички и се поставя при зеленчуците. Всичко се поръсва с босилек и соев сос. Сервира се с варен ориз. 

 






 

Хрупкави пилешки кълки с картофи
Продукти: 6 пилешки кълки , 100 грама корн флейкс, сол, 2 броя яйца, щипка босилек, щипка риган, лют сос по избор, За гарнитурата: половин килограм картофи, 30 грама масло, копър, магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Картофите се обелват, нарязват на кубчета и варят за 10 мин. в подсолена кипяща вода, след което се отцеждат и оставят настрана. Пилешките кълки се посоляват и овкусяват с черен пипер. Яйцата се разбиват заедно със 1 с.л. вода. Отделно се начупва корн флейкс. Кълките се овалват в яйцето, след това в начупения корн флейкс и се подреждат в намаслена тава. Картофите се овкусяват с копър, магдадноз, риган, сол и пипер. Подреждат се около подготвените кълки. Ястието се пече 40 мин. при температура от 180 С. 

 

Пилешки бутчета с медено чеснов сос 
Продукти: 4 пилешки бутчета , 1 чаша бяло вино, сол, 100 г олио, за медено чесновия сос: 2 с.л. масло, глава чесън, 1 с.л. брашно, 250 гр. кетчуп, 1 ч.л. сос "Уорчестър", 2 с.л. мед,1 чаша бяло вино,1 с.л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Пилешките бутчета се нарязват и се оставят да киснат в бяло вино за 1 час. Чесъна се нарязва на едро. В тиган се разтопява маслото и запържва с чесъна за 20 сек. Поръсва се брашно и след около минута се налива виното. Щом се изпари, се прибавят и останалите продукти за соса. Заедно се варят около 3 мин. Маринованите бутчета се пекат на скара с дървени въглища по около 20 мин. от всяка страна. Опечените бутчета се подреждат в плато и заливат със соса, след което се сервират. 

 

Родопско вдъхновение
Продукти: 4 пилешки пържоли ( от бутчета ) , 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 250 гр. пресни гъби - нарязани, 4 домата ( ? буркан стерилизирани домати ), 5 с.л. олио, 1 ч.л. чубрица, 1 чаша бяло вино, 1 чаша бяло вино, сол.
Приготвяне: Пържолите се начукват с дървено чукче, намазват се с олио и лимонов сок, посоляват се. Доматите се обелват и нарязват на ситно, заедно с лукът. В тиган се налива олиото и след като се сгорещи се запържва лукът за минута, прибавят се гъбите и се пържат 2 минути на силен огън. Сместа се разрежда с бялото вино и се вари до изпаряването му. Пилешките пържоли се пекат на скара по около 10 мин. от всяка страна. Прибавят се доматите, чубрицата и счукания чесън. Соса се вари на тих огън 10 мин. под капак. Изпечените пържоли се поставят в съда със соса и всичко се вари 1 мин. В чиния се сервира пържола, полята със сос. По желание се поръсва с нарязан магданоз. 

 


 

 
 

Най-новите рецепти

 

Пиле по мексикански с портокал

Продукти: 45 г масло, 1 л зехтин, 4 почистени обезкостени пилешки гърди, сол, чер пипер, 50 г коняк, няколко скилидки чесън, лют сос, 2/3 кутия натурален сок от портокал 100%-ов, припечени ядки, филийки портокал.

В голям тиган смесете и загрейте на среден огън маслото и олиото. Задушете пилешките гърди нарязани на лентички докато се зачервят. Подправете със сол и пипер. Добавете коняка в тигана и внимателно фламбирайте пилешкото. След като пламъците угаснат, добавете чесъна и лютия сос. Плавно налейте портокаловия сок. Намалете огъня. Оставете месото да се задушава 25 минути докато се сготви и стане крехко. Извадете пилешките гърди от тигана и поставете в чинията за сервиране. Залейте със соса. Гарнирайте с ядките и портокаловите резенчета.

 

Петел с орехи

Продукти: 1 петел (около 2 кг), 1/2 чаена чаша сметана, 2 супени лъжици краве масло, 20 ореха, 4 супени лъжици пармезан, 3 жълтъка, 4 супени лъжици сметана, сол на вкус, черен пипер на вкус, смляно индийско орехче на вкус, 1 стебло целина , 1 морков, 4 филии бял хляб, без кората.

Изчистете и обезкостете петела, като се стараете да му запазите формата.
Накиснете хляба в сметаната. Нарежете ореховите ядки на ситно, смесете с размекнатото масло, пармезана, жълтиците и накиснатия хляб. Разбийте сместа добре с дървена лъжица до гладка и плътна смес. Ако е необходимо добавете допълнително сметана или хляб. Добавете сол, черен пипер и няколко щипки смляно индийско орехче. Напълнете петела с плънката. Ушийте отвора и завържете. Сложете петела в тенджера с вода (достатъчно голяма за да го събере), прибавете моркова и целината. След като заври, намалете и варете 11/2 – 2 часа. Добавете сол към водата след около 1 час от началото на варенето.
Поднесете птицата нарязана на филии.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама