Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти за торти

 

Тирамису
Разбийте 4 жълтъка с 200гр. захар до пухкав гъст крем. Ароматизирайте с 20мл. бадемов ликьор. Добавете 1/2 кг. италианско сирене "Маскарпоне" и 1 с.л. какао и разбъркайте внимателно. Маскарпонето трябва да се овкуси добре, защото е доста безвкусно. Покрийте дъното на стъклен съд с бишкоти. Напръскайте ги с охладено рядко кафе и вишновка. Сипете част от крема. Върху него наредете отново бишкоти. Поръсете пак с кафе и вишновка. Продължете така до свършването на продуктите, като завършите с крем. Загладете и наръсете обилно с какао. Сложете сладкиша в хладилника да се стегне.

 

Бисквитена торта
Вземат се 3 пакета бисквити и се натрошават в по голям съд. Заливат се с прясно мляко - колкото да се овлажнят. Към тях се прибавят натрошени орехови ядки. Отделно се приготвя студен крем от яйца, захар, какао и масло и се прибавя към първата смес. Разбърква се, докато се получи тесто. То се поставя в тава на равномерен слой. Отгоре се насипва белтъчен крем (прави се като за целувки), в който се слага карамел за украса.

 

Пастички "Иванка"
От 1 кофичка кисело мляко, 1 непълна чаена лъжичка сода за хляб, 1 ч.ч. захар, 1/2 с.л. олио, 1 ч.л. какао или кафе, 2 яйца и брашно - колкото поеме, се замесва кесово тесто, разстила се в намаслена тавичка и се пече в умерена фурна, за да се получи блат. Сварява се гъст сироп от 1/2 чаена чаша захар и 1 чаена чаша вода. Блатът се сиропира с него. След това се намазва с крем, приготвен от 1 пакетче масло, разбито с 1 чаена чаша пудра захар и 2 жълтъка. Реже се на пастички. Украсяват се с почистени от костилките череши или ягоди.

 






 

Желирана торта

Продукти: за тестото - 200 г краве масло, 100 г захар, 2 вълтъка, 400 г брашно; за крема - 100 г смлени орехи, 100 г захар, 5-6 лъжици каймак от прясно мляко (от поставено в хладилника неварено мляко) или 1/2 пакетче краве масло; 1 кг плодове, 2 лъжици желатин; сладка сметана за гарниране.

Приготвяне: Разбийте маслото със захарта и жълтъците, прибавете брашното и замесете тесто. Разстелете го в къдрава ламаринена тава на пласт с дебелина 4-5 мм, повдигнете тестото и по стените. Оставете на студено 30 мин. Надупчете тестото с вилица и го печете около 15 мин при температура 250С. (Тестото може да се сложи и в малки тенекиени формички). След като изстине, извадете от тавата. Захарта и каймака (маслото) затоплете на огъня, дръпнете и разбъркайте добре, прибавете орехите. Като изстине, намажете вдлъбнатината на тортата. Наредете половината от плодовете. Останалите сварете с 1 чаша вода (може да сложите няколко лъжици захар). Прецедете. Премерете 2 чаши, сложете на огъня и щом кипне, прибавете размекнатия в малко студена вода желатин. Дръпнете от огъня и бъркайте да се стопи желатинът. Като изстине, но преди да желира, залейте плодовете. Оставете тортата на студено. Преди да поднесете, можете да украсите с разбита сладка сметана.

 

Кокосова торта

Продукти: за тестото - 4 яйца, по 16 лъжици захар, олио, прясно мляко и брашно; за сиропа - 12 лъжици захар, 18 лъжици вода, 1 ванилия; за гарниране - разбита сладка сметана.

Разбийте яйцата със захарта на пяна, прибавете постепенно останалите продукти, а накрая - брашното, смесено с бакпулвера. Изсипете тестото в намазана с масло тава. Изпечете в умерена фурна. От захарта, водата и ванилията сварете сироп. Щом кипне го друпнете от огъня. След 10 мин залейте изстиналата торта. Намажете я с разбитата сметана отгоре и отстрани. Върху цялата торта шприцовайте розички от сметана.

 

Сладоледена желирана торта

Продукти: 500 г готов сладолед, 1 пакетче бисквити "Радост", 1 кафена чашка прясно мляко, 1 лъжичка ром, 500 г ягоди, 400 мл сок от ягоди, 2 лъжици желатин.

Оформете сладоледа на првоъгълник в плитка чиния. Облепете го отстрани с бисквитите, предварително натопени в смес от млякото и рома. (Бисквитите да са над нивото на сладоледа с около 2 см). Отгоре наредете плодовете. Сложете сока на огъня и щом заври, прибавете желатина (предварително натопен в малко студена вода) и бъркайте непрекъснато 2-3 мин (ако е необходимо, прецедете). Като изстине, но преди да желира, залейте плодовете. До поднасянето дръжте тортата в камерата на хладилника.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Малинова торта с целувки

Продукти: 20 целувки, 250 г нискокалорично краве масло, 2 лъжици захар, 500 г малини.

Разбийте маслото със захарта на пухкава пяна. Разрежете целувките надлъжно и на половинки. Наредете ги в стъклена чиния и ги покрийте с малини, а тях с масления крем. Наредете още един ред целувки, върху тях - малини. Покрийте с шприцован крем и украсете с малини.

 

Лека плодова торта

Продукти: за тестото - 4 яйца, 3/4 чаша захар, 4 лъжици олио, 200 г брашно; 2 чаши плодове, 2-3 лъжици захар, 2 пакетчета краве масло (нискокалорично), 3-4 лъжици пудра захар; плодове за украса.

От изброените продукти направете пандишпаново тесто. Изсипете го в намазана с масло форма. Изпечете. Посмачкайте с вилица плодовете, прибавете захарта и ги варете, докато се изпари водата. Изстиналия блат разрежете напречно на две. Намажете двата пласта с топлата плодова смес. Разбийте маслото на пяна с пудрата захар. С 1/3 от масления крем намажете единия пласт (напълно изстинал) и слепете тортата. Намажете я отстрани с крем а отгоре щприцовайте малки розички. Украсете с плодове.

 

Сладоледена торта с плодове

Продукти: 500 г плодове, 500 г готов сладолед, 40 г натурален шоколад, 1 лъжица захар, 2 супени лъжици каймак (от поставено в хладилника неварено мляко).

Нарежете на ситно плодовете, върху тях оформете сладоледа като торта така , че отстрани да остане венец от плодовете. Разтопете на водна баня шоколада със захарта, разбъркайте с каймака и залейте тортата. Поднесете веднага.

 

Торта "Мозайка"

Продукти: за тестото - 6 яйца, 6 белтъка, 12 лъжици захар, 6 лъжици брашно, 6 лъжици смлени орехи; за крема - 1/2 л мляко, 6 лъжици брашно, 6 жълтъка, 2 пакетчета краве масло, 200 г пудра захар, по 100 г стафиди, нарязани орехови ядки и бонбони "Плодово желе" или "Лимонови резенки", малко ром.

Разбийте жълтъците със захарта, прибавете постепенно брашното, орехите и снега от белтъците. Изпечете две платки. Като изстинат, разрежете всяка напречно на две. Сварете крем от млякото, брашното и жълтъците. Като изстине, прибавете лъжица по лъжица маслото, разбито със захарта. Прибавете стафидите, предварително накиснати в рома, орехите и бонбоните (от тях оставете малко за украса). Редете платките, като ги намазвате обилно с крем. Отгоре и отстрани намажете с останалия крем и поръсете със ситно нарязаните бонбони.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама