Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рибни рецепти

 

Риба по сицилиански
Продукти: 1 кг едра риба, 1/2 лимон, 2 глави лук, 4-5 картофа, 1-2 тиквички, 200 г гъби, сол, черен пипер, 1 и 1/2 зехтин, 1 чаша вода.
Приготвяне: Изчистете рибата. Направете на горната и долната й страна по 2 веревни разреза и сложете в тях по 1/2 резен лимон. Сложете я в намазнена тавичка и наредете около нея нарязани на кръгове главите лук, нарязаните на кубчета картофи и тиквички и накрая гъбите(цели, ако са дребни, или нарязани на тънки филии, ако са едри). Поръсете ястието със сол и черен пипер, залейте го с 1 чаша зехтин (олио) и 1 чаша вода и го опечете в умерена фурна.

 

Риба с магданоз

Продукти: 600 г филе от мерлуза или бяла риба, 1/2 пакетче краве масло, 1 връзка магданоз, черен пипер, галета, прясно мляко, олио за пържене, лимонов сок, сол.

Измитата и отцедена риба посолете и напръскайте с лимонов сок. След 15 мин потопете всяко парче в прясно мляко, след това в галета и пържете от двете страни в горещо олио. Щом извадите, поръсете с черен пипер. Разтопете маслото, смесете със ситно нарязания магданоз и веднага залейте рибата. Поднесете с лимон.

 

Риба със спанак и гъби

Продукти: 600 г филе от бяла риба, 1 глава лук, 3/4 чаша бяло вино, 1/2 пакетче краве масло, 2 лъжици трохи от сух хляб, 4-5 лъжици сметана, 4-5 гъби, 500 г спанак, черен пипер, лимон, сол.

Половината от маслото стопете в тавичка, сложете ситно нарязания лук, наредете посолената риба и залейте с виното. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете във фурната. В елипсовидна чиния сложете сварения и отцеден спанак, нарязан на ситно. Залейте с останалото масло, в което са запържени трохите до зачервяване. Отгоре наредете изпечените филета. Към соса, който се е отделил при печенето, сложете сметаната, сварените и ситно нарязани гъби, черен пипер, лимонов сок и сол на вкус. Изсипете върху филетата и поднесете.







 

Пълнена пъстърва

Продукти: 4 пъстърви, 1/2 пакетче краве масло, 1 връзка магданоз, 1 стрък чесън, 1 чаша бяло вино, сол.

Смесете размекнатото масло със ситно нарязаните чесън и магданоз. Напълнете пъстървите, забодете отворите с клечки за зъби и наредете в тавичка. Залейте с виното и оставете в хладилника (в покрит съд) за 5-6 ч. Печете 20 мин и поднесете веднага със задушени малки картофчета.

 

Пържена риба

Продукти: 600 г филе от риба, 2 лъжици брашно, червен пипер, сол, олио за пържене, зелени пера от пресен лук или една глава кромид лук, 2 пиперки, 2 моркова, 2 домата, 1 връзка магданоз.

Нарязаното и посолено филе оваляйте в брашното, смесено с червен пипер, и изпържете. Настържете морковите (не на най-едрото ренде), останалите зееленчуци нарежете на ситно, посолете и разбъркайте. В огнеупорна тенджера слагайте ред гореща риба, ред зеленчук. Завършете със зеленчук. Залейте с олиото от пърженето и похлупете с капак. Поднесете след 1 час.

 

Риба с домати

Продукти: 1 кг скумрия (мерлуза), 5 домата, 6-7 лъжици олио, 1 връзка магданоз, 1 дафинов лист, 2-3 скилидки чесън, 10 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, сол.

Намажете тавичката с две лъжици олио, наредете обелените и нарязани на кръгове домати, посолете ги. Поръсете с нарязания магданоз и останалите подправки. Наредете нарязаната на филийки и осолена риба, залейте с останалото олио. Изпечете в умерена фурна.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Риба по моряшки

Продукти: 600 г филе от риба, 3 глави лук, 4-5 картофа, 4 домата, 3-4 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 7-8 лъжици олио, сол.

Наредете в огнеупорна тенджера нарязания на филийки лук, картофите, също нарязани на филийки, а върху тях - рибата. Покрийте я с кръгчета от белени домати, нарязаните магданоз и чесън. Залейте с олиото и една чаша топла вода, похлупете и варете на тих огън. Ястието не се бърка, само от време на време тенджерата се разклаща. Поднася се с качамак.

 

Кюфтета от риба

Продукти: 600 г филе от мерлуза или бяла риба, 5-6 варени картофа, 1 яйце, черен пипер, магданоз, сол, 1/4 пакетче маргарин, 2 яйца, 2 лъжици брашно, 5-6 лъжици галета.

Накъсайте с пръсти сварената риба, прибавете пасираните картофи, маргарина, разбит с яйцето, сол, черен пипер и доста ситно нарязан магданоз. Оформете кюфтетата и последователно ги оваляйте в брашно, разбити яйца и галета. Изпържете в горещо олио. Поднесете в задушени в масло зеленчуци, салата и върху всяко кюфте парченце лимон.

 

Кремсупа от риба

Продукти: 300 г филе от бяла риба, 2 глави лук, 3-4 моркова, 1 корен пащърнак, 1 чаша бяло вино, 2-3 скилидки чесън, мащерка, тарос или черен пипер, лимон, сол.

В 1/2 л кипяща подсолена вода сложете виното, изчистените и обелени моркови и пащърнак, нарязани на едро, чесъна и настъргания лук. Когато морковите са почти сварени, прибавете рибата, нарязана на едро (почистена от кожата). След 15 мин дръпнете от огъня, смачкайте с вилица морковите, пащърнака и рибата и върнете в бульона. Поръсете супата с мащерка и поднесете с лимон.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама