Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти за палачинки

 

Бързи палачинки „Сюрприз“

Продукти: Готови палачинки- 10 броя, праз лук- 2 стръка, кисели краставички- 4- 5 броя, шунка или пушено филе – 200 г, зеле- настъргано /около 2 шепи/, млян черен пипер, сол, къри, кашкавал- 200- 250 г /настърган/, сметана – 2 с.л., прясно мляко- около 100 мл, олио /за пържене/.

Приготвяне: Нарежете предварително почистения и измит праз лук на дребно и го запържете в сгорещена мазнина. Прибавете зелето и задушете сместа под капак, докато омекне леко. Прибавете нарязаните на малки парченца кисели краставички и шунка, овкусете с подправките и задушавайте за около 5 минути, като разбърквате за да не загорят. Напълнете палачинки с плънката. Наредете ги в леко намазнена тава и ги залейте с предварително разбитите прясно мляко и сметана. Сложете ги да се пекат в силно загрята фурна. Малко преди да извадите палачинките от фурната ги поръсете обилно с настъргания кашкавал и запечете до  получаването на лек загар.

 

Палачинки на фурна

  • За палачинките: 500 мл прясно мляко, 4 бр. яйца, 200 г брашно, щипка сол, щипка захар, масло за намазване, кашкавал за поръсване.

    За пълнежа: 300 г гъби, 3 бр. пушени кренвирши, 3 бр. яйца, 1 глава лук, 60-70 г синьо сирене, 2 щипки бял пипер, 2-3 щипки вегета.
  • Посочените продукти за палачинките се разбъркват и от сместа се правят 10 палачинки, като при изваждане от тигана се намазват с масло. Гъбите се варят 15 минути, след което се измиват и изцеждат добре. Твърдо сварените яйца се нарязват на ситно. Кренвиршите, лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават за 15 минути в тиган с капак. Подправят се с белия пипер и вегета. Добавят се синьото сирене и яйцата и сместа се разбърква докато се стопи сиренето. Палачинките се пълнят с пълнежа, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат във фурна.

Бързата палачинка на баба

  • 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. вода, 2-3 с.л. захар, 1 бр. белтък, сол, на върха на лъжичката, мазнина.

  • В купа се разбива белтъка и захарта на сняг. Прибавят се останалите продукти и се бърка до получаване на хомогенна смес. Палачинките се пържат в тефлонов тиган предварително намазан с мазнина.





 

Палачинки с яйца и сирене на фурна

За тестото: 1/2 ч. ч. масло (размекнато), 1/3 ч. ч. захар, 6 яйца, 1 ч. ч. брашно, 2 ч. л. бакпулвер, 1 1/2 ч. ч. подквасена сметана, 1/2 ч. ч. портокалов сок.
За плънката: 1 ч. ч. сирене крема, 2 ч. ч. настъргано сирене, 1 с. л. захар, 1 ч. л. ванилия, 2 жълтъка.

В малка купа, разбийте сиренето крема докато стане гладко. Прибавете жълтъците, захарта и ванилията. Разбъркайте грубо. В отделна купа разбийте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцата и разбийте добре. В трета купа смесете брашното и бакпулвера. Прибавете брашняната смес към яйчената като я редувате със сметана и портокалов сок. Разбъркайте колкото сухите съставки да се намокрят. Изсипете половината от сместа в предварително намазана с масло тавичка с размери 23х33 см. Разпръснете плънката отгоре. Покрийте с останалата част от тестото. Печете в предварително загрята до 180° С фурна 50 мин. Сервирайте с горещ плодов сос и подквасена сметана или кисело мляко.

 

Палачинки със спанак

300гр. спанак се измива пад течашта вода, нарязва се на много тънки лентички и с малко сол се претрива да да омекне. Може да се използва и консервиран спанак, тогава не се обработва. Смесва се с 3 разбити яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. брашно, щипка индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. От получената хомогенна смес се пържат тънки палачинки, които се поднасят навити на руло или прегънати на триъгълник, като преди това се намазват тънко със смес от равни части майонеза и извара.

 

Американски пaлачинки

продукти: 225 гр. брашно 1 бакпулвер 1 ч.л. сол 2 ч.л. захар 2 яйца 350 мл. прясно мляко 25 гр. масло (разтопено).

приготвяне: В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Голямя палачинка

продукти: 4 яйца 7 препълнени с.л. брашно 500 мл. прясно мляко щипка сол щипка захар щипка сода за хляб 125 г. масло бурканче конфитюр.

приготвяне: Яйцата се разбиват, добавя се млякото, брашното, содата, солта и захарта. Разбърква се до хомогенна смес. В тавата от фурната се слага маслото да се разтопи , изсипва се сместа и се пече. Като се извади от фурната се маже с конфитюр и се завива на роло.

 

Палачинки с крем

продукти: олио - 1 с. л., сол - 1 щипка, прясно мляко - и вода за палачинките в равни количества 1:1, брашно - за да стане с гъстота на боза, мляко прясно - 1 л. за крема, захар - равни 8 с.л, масло - чисто 2 с.л, орехи - 50 гр. смлени на ситно, нишесте - с предпочитан вкус, течна сметана - сладкарска сметана 100 мл., топинг - с вкуса на нишестето за гарниране.

Приготвяне: Разбивам яйцата със солта прибавям млякото и водата, олиото и брашното. Изпържвам палачинките в тефлонов тиган с много малко олио. От тази смес излизат приблизително 9-10 средни палачинки.
Сварявям крема с нишестето и млякото, свалям от котлона слагам чистото масло и разбърквам докато се поеме от крема напълно. Оставям да истине. Слагам орехите. Разбивам сметаната добре и прибавям към истиналия крем, разбърквам внимателно. Във всяка палачинка вече истинала добре слагаме по малко крем и завиваме отгоре гарнираме с топинг.

 

Палачинки със сладко от вишни

продукти: брашно - 250 г , масло - 20 г , прясно мляко - 0, 5 л , яйца - 3 големи , сол - 2 щипки , захар - 1 с.л. пудра , олио - 1 с.л. , ванилия - 1 пакетче, сладко - от вишни.

Приготвяне: Разбивате добре яйцата с миксер и към тях прибавяте последователно прясното мляко, олиото, захарта, ванилията и брашното. Трябва да получите течност с консистенция, по-гъста от боза. В тиган за палачинки разтопете част от маслото и полейте от сместа, така че добре да се покрие дъното. Печете до златисто и обърнете с помощта на дървена шпатула. Всяка от готовите палачинки се намазва със сладко от вишни. При сервиране гарнирайте с лъжичка сладко и отгоре.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама